Ai retineri cand vorbesti in public? Sfaturi de la CIEL Romania

21 septembrie 2018

Stim cat esti de ocupat in meseria ta de manager sau antreprenor, dar este foarte important sa te ocupi si de dezvoltarea ta personala. Intalnirile de afaceri sunt cele mai populare situatii in care trebuie sa tii prezentari sau discursuri si este foarte important pentru tine si pentru afacerea ta sa te perfectionezi in vorbitul in public. Daca vrei ca cei din sala sa isi aminteasca de tine ca de un profesionist, atunci este necesar ca, in timpul discursului, sa vorbesti cat mai natural si sa iti ascunzi cat mai bine emotiile. Cum poti sa faci acest lucru?

Noi, echipa CIEL Romania, ti-am pregatit cateva recomandari utile care sa te ajute din acest punct de vedere.

5 carti de public speaking pe care ti le recomandam

     1. Lend Me Your Ears: Tot ce trebuie sa stii despre discursuri si prezentari, Max Atkinson

Un cercetator de lunga durata in comunicare, antrenor de vorbire si consultant, Max Atkinson duce actiunea cartii „Lend Me Your Ears” putin in trecut. Un timp in care prezentarile PowerPoint nu distrageau atentia audientei, iar discursul corect si autoritar era singurul lucru necesar pentru a atrage publicul.
Desi Atkinson a evitat initial folosirea Powerpoint-ului si a filmuletelor de pe Youtube, acesta ofera informatii utile despre discursurile sustinute cu o prezentare video alaturi si cum le poti folosi mai eficient. El face, de asemenea, o aprofundare in limbajul corpului si in comunicarea non-verbala. Cartea este un adevarat ajutor pentru tine daca stii ca ai nevoie sa iti dezvolti abilitatile de public speaking atat ocazionale, cat si pentru cadre mai formale.

     2. Confesiunile unui public speaker, Scott Berkun

Cea de a doua recomandare vine de la Scott Berkun. In cartea „Confesiunile unui public speaker„, el dezvaluie trucuri pe care le folosesc marii comunicatori ai lumii. Acesta citeaza diferite experiente din cariera sa de 15 ani in domeniu. Daca doresti sa iti articulezi ideile intr-un mod cat mai simplu si mai precis posibil, aceasta este o carte excelenta spre care sa iti indrepti atentia.
Stilul Berkun, partial instructional, partial confesional, iti ofera sfaturi directe de care ai nevoie. In mod contextual, iti arata cum aceste sfaturi functioneaza sau nu, pentru a tine un discurs care rezoneaza cu audienta, fie ca faci o prezentare de vanzari sau vorbesti in fata partenerilor de afaceri.

     3. Calea rapida si usoara de a vorbi public, Dale Carnegie

O alta recomandare pentru tine este ”Calea rapida de a vorbi public” scrisa de Dale Carnegie. Chiar daca nu intentionezi sa tii o multime de discursuri sau prezentari publice, sfaturile acestei carti iti sunt utile si le poti aplica cu succes in interactiunile zilnice pe care le vei avea in viata personala si profesionala.

     4. The Presentation Coach, Graham Davies

Graham Davies, antrenorul, este de partea ta. In cartea acestuia, el transpune cei 25 de ani de experienta in coaching-ul politicienilor, artistilor si liderilor de afaceri pentru pentru a-ti explica tehnica discursului in public printr-un stil direct, plin de umor. Cartea face o treaba excelenta si te invata cum sa elimini elemente de prezentare plictisitoare si cum sa ajungi direct la esenta a ceea ce inseamna un discurs eficient. Pregateste-te sa inveti distrandu-te.

     5. Rezoneaza: Prezinta povestiri vizuale care transforma audienta, Nancy Duarte

Cel mai simplu mod de a judeca o prezentare prin eficacitatea ei este cat de mult rezoneaza cu audienta. Nancy Duarte transforma acest lucru aparent simplu in misiunea cartii sale, „Rezoneaza: Prezinta povestiri vizuale care transforma audienta„. Aceasta argumenteaza ca o prezentare este lipsita de valoare daca nu atrage publicul spre o forma de actiune.
Bazandu-se foarte mult pe utilizarea povestirii si pozitionarea publicului ca figura centrala in actiune, Duarte considera ca un speaker trebuie sa isi motiveze publicul sa actioneze si sa nu il sufoce cu informatii cu care nu stie ce sa faca. Pare simplu, nu?

Ce zici? Esti pregatit pentru urmatorul discurs? Cu toate recomandarile de mai sus, nu ai cum sa dai gres la urmatoarea intalnire de afaceri. Stii cum poti fi si mai relaxat? Folosind serviciile CIEL Romania. Acestea sunt dezvoltate special pentru ca tu sa castigi timp si bani si sa detii controlul asupra afacerii tale.

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO