Cele mai importante motive sa iti schimbi softul de contabilitate in 2018

Calitatea e mai importanta decat pretul atunci cand trebuie sa alegi un nou program de contabilitate. Catalina Mocanu, Director Economic CIEL Romania, iti va spune care sunt motivele pentru care si tu trebuie sa iti schimbi aplicatia de contabilitate.

Iata cum te poate ajuta o aplicatie de contabilitate in activitatea ta

“Cu aproape 10 ani in urma imi povestea o cunostinta, expert contabil, cum a preluat o societate a carui contabil tinea evidenta inca pe hartie.

Nu am inteles de prima data afirmatia, pentru ca imi suna ca o gluma si am intrebat, naiv: “Adica face declaratiile si bilantul de mana, nu?”.

Raspunsul a venit prompt: “Nu, face pe un caiet niste inregistrari si are un excel cu ceva ce arata ca o balanta si niste fise de partener, dar nu vrei sa stii ca nu sunt actualizate si daca ii ceri o informatie ii ia ore sa iti raspunda. Mai mult, cand am inceput sa ma punctez cu partenerii nu am gasit unul care sa fie corect, pentru ca uitase sa treaca in fisa fie o factura, fie o incasare sau plata”.

Va suna de secolul trecut abordarea, nu? Daca acum 10 ani nu am inteles cum se mai poate tine o evidenta contabila corecta si la zi in excel, cu atat mai putin inteleg acum. Sunt convinsa ca si tu esti in aceeasi situatie ca si mine, ca timpul trece atat de repede si sunt atatea lucruri de facut din punct de vedere contabil si financiar incat daca nu as avea la indemana o aplicatie care sa ma ajute, mi-as alege clar alta meserie.

Ma intreaba cateodata unii dintre colegii mei cum ma ajuta, concret, solutia de contabilitate. Ce le raspund? Adevarul!

Le spun ca imi simplifica munca, sunt mai eficienta si am timp si pentru alte proiecte de suflet, profesionale sau personale.

Pot sa automatizez si sa elimin munca repetitiva in procesul de operare, pentru note contabile de genul celor pentru venituri si cheltuieli in avans, sau de amortizare sau de reevaluari ale conturilor in valuta fie prin functionalitati rapide programate, fie folosind modele de note si duplicari de note.

Scap inclusiv de grija salvarilor bazei de date, care se face automat in ce zi si la ce ora setez eu. Cred ca si tu ai avut stresul asta!

Imi personalizez rapoarte astfel incat sa nu stau luna de luna sa scot manual informatii si faptul ca am acces la rapoarte de analiza financiara care sunt generate in mod automat, pot lucra mai repede si mai eficient.

Economisesc timp gasind imediat legaturile intre note si documente, in doar cateva click-uri modific tot ce am nevoie, ceea ce cu ani in urma imi lua mult timp pentru ca a gasi legatura si le bifam manual.

Pot lista inclusiv documente ce inainte le faceam numai de mana si imi luau si mult timp.(decont de cheltuieli, dispozitii de casa)

Declaratiile fiscale sunt actualizate si nu mai trebuie sa pierd timpul cautand pe site-ul ANAF ultima versiune.

Folosirea unui software de contabilitate imi este util mai ales prin faptul ca multe procedee contabile sunt automatizate, dar si faptul ca imi atrage atentia cand mai gresesc cateodata, din graba.

Nu mai spun de calculul impozitului pe profit, care a devenit floare la ureche.

Cel mai mult imi place ca pot sa imi creez scurtaturi spre diverse rapoarte direct din note sau din alte rapoarte si pot sa intru unde am nevoie, folosind doar cateva butoane din tastatura.

Pentru ca cele mai noi softuri de contabilitate folosesc cea mai noua tehnologie, pot sa stau linistita ca nimeni nu poate sterge sau modifica ceva in baza de date, daca nu are voie, pentru ca pot seta drepturi la nivel de operatiuni si pot vedea oricand prin jurnalul de tranzactii cine si cand a modificat ceva.

Ma opresc aici pentru moment. Probabil ca esti curios ce aplicatie contabila folosesc astfel incat sa am timp sa introduc si toate actele zilnic, sa trimit si rapoartele catre management la termenele stabilite, sa finalizez si declaratiile inainte de 25 ale lunii, si sa imi ramana timp si iti scriu despre toate astea.

Ei bine, este vorba de CIEL Solutia Contabilului Profesionist, asa cum ti-am zis si in video-ul de mai sus.

Folosind aceasta aplicatie vei reliza cat de usor iti vei termina treaba atunci cand ai toate datele intr-un singur loc, de la declaratii fiscale, pana la update-uri cu cele mai noi modificari legislative. Pe langa raportul bun calitate-pret, vei descoperi ca are o interfata prietenoasa si este foarte rapid si intuitiv. Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile oferite de aplicatia CIEL Solutia Contabilului Profesionist.

Cu multe alte informatii de interes pentru tine ne gasesti si pe pagina de Facebook CIEL Romania.


Autor :