Cum stornezi facturile de vanzare din depozite en detail dupa un proces verbal de modificare de pret

In cadrul CIEL V7 am introdus posibilitatea de stornare a unei facturi de vânzare dintr-un depozt en detail după ce ai înregistrat un proces verbal de modificare de pret.

Daca intre data vanzarii si data stornarii ai inregistrat un proces verbal de modificare de pret, CIEL V7 iti permite inregistrarea facturii de stornare. Aplicatia primeste in sistem la data la care ai efectuat inregistrarea, articolele stornate la pretul initial, de vanzare. In acelasi timp, CIEL V7 iti genereaza un proces verbal de modificare de pret partial pentru a modifica pretul aferent cantitatilor stornate si a il egaliza cu preiul celorlalte articole din depozit.

(Exemplu):

Sa presupunem ca:

  • La data de 01.01.2016 ai efectuat vanzarea articolului ‘’fusta’’ la pretul de 200 lei;
  • La data de 01.02.2016 ai inregistrat in sistem un proces verbal de modificare de pret pentru cantitatile care ti-au ramas in stoc. Noul pret pe care l-ai stabilit pentru articolul ‘’fusta’’ este de 300 lei;
  • La data de 01.03.2016 ai inregistrat stornarea facturii inregistrare la data 01.01.2016

In acelasi timp cu data la care ai efectuat inregistrarea stornei se va genera un proces verbal de modificare de pret care va modifica pretul articolelor stornate. Noul pret perntru articolul stornat va fi de 300 lei.


Autor :