Motivarea angajatilor prin metode non-financiare: afla ce ii face fericiti

motivarea angajatilor
30 iunie 2020
editor

Business-ul tau poate sa creasca fara oprire, daca iei in calcul o tactica eficienta: motivarea angajatilor simplu si rapid. Nu te gandi ca trebui sa aloci multi bani din bugetul companiei cand vine vorba de motivatia muncii. Exista variante non-financiare pentru ca angajatii unei firmei sa fie mult mai determinati la job. Descopera mai jos strategiile de motivare a angajatilor!

De ce sa investesti in motivarea angajatilor

Motivarea personalului in companiile romanesti trebuie sa se afle pe primul loc in strategia business-ului an de an. Iata motivele:

Un studiu, la care au raspuns 200.000 de angajati din peste 500 de organizatii, arata ce ii motiveaza:

motivarea angajatilor
Ce ii motiveaza pe angajati la locul de munca

Idei pentru motivarea angajatilor: vezi cele mai eficiente metode non-financiare pentru rezultate uimitoare

Alegerile pe care le faci in business reprezinta diferenta dintre tine si concurenta. Asa ca pune in aplicare cele mai eficiente strategii de motivare a angajatilor. Astfel, te bucuri de reusite pe termen mediu si lung. Iata ce sa faci mai exact:

Usureaza-le munca prin tehnologie performanta

Tehnologia simplifica munca salariatilor, iar ei, fiind mai energici si mai determinati, reusesc sa atinga targeturi mult mai relevante pentru compania ta. In loc sa fie implicati in activitati repetitive care pot si facute prin automatizari, angajatii se pot concentra pe sarcini strategice ale caror rezultate cresc veniturile firmei.

Practic, printr-o solutie software potrivita afacerii tale, cum este CIEL ERP, bazat pe inteligenta artificiala, castigi si timp, si bani. De ce? Atunci cand au un ajutor care le ia de pe cap munca migaloasa, angajatii realizeaza lucruri mai repede. In plus, scapa de stres si se simt mai odihniti. Astfel, productivitatea lor creste intr-un timp mai scurt, iar ei se simt mai apreciati si tind sa ramana in companie o perioada lunga de timp.

Ofera-le avantaje deloc costisitoare

In mod evident o recompensa financiara pentru o reusita deosebita sau o marire de salariu face minuni cand vine vorba de ce ii motiveaza pe angajati. Insa in acelasi timp poti apela la idei usor de pus in practica si care creste fericirea angajatilor.

Aceste tehnici de motivare a personalului nu iti afecteaza business-ului. Dimpotriva. Pe tine nu te costa nimic sau foarte putin, insa pentru angajati conteaza enorm. Astfel, vor fi mult mai implicati.

Fa-i sa se simta importanti

Recompensarea angajatilor nu trebui sa fie neaparat prin bani. Este dovedit ca recunoasterea publica din partea managerilor reprezinta unele dintre cele mai bune modalitati de motivare a angajatilor.

Daca nu ai un departament de HR care sa se ocupe de motivarea resurselor umane, poti introduce tu diverse programe. Poti, de exemplu, numi angajatul lunii si top trei angajati ai anului. De asemenea, pot fi apreciati punctual pentru reusite sau le poti cere opinia individual pe anumite proiecte sau despre companie. Astfel, vor considera ca sunt importanti pentru locul de munca in care se afla.

Acum ca stii tot ce trebuie despre motivarea angajatilor, este momentul sa iei cele mai bune decizii pentru compania ta. Investeste in angajati prin metode putin costisitoare si vei vedea efectele!

, , , , , ,
Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO