Politicile UE pentru sustinerea antreprenoriatului in Europa – Ghid CIEL Romania

31 octombrie 2019
editor

Cresterea economica si a numarului locurilor de munca din Europa depinde de abilitatea de a sprijini dezvoltarea companiilor. Antreprenoriatul creeaza noi businessuri, deschide noi piete si incurajeaza dobandirea de noi aptitudini. Cele mai importante surse de creare a locurilor de munca sunt firmele mici si medii. Asadar, obiectivul Comisiei Europene este sa incurajeze cetatenii sa devina antreprenori si sa le creeze conditii pentru a-si putea deschide si creste propria afacere. 

Ce este antreprenoriatul?

Antreprenoriatul este abilitatea unei persoane de a transforma ideile in actiuni. Aceasta activitate implica inovatie, creativitate, asumare de riscuri, capacitate de a planui si a manageria proiecte cu scopul de a atinge obiectivele propuse.

Provocari cu care se confrunta antreprenorii din Europa

37% dintre cetatenii europeni si-ar dori sa aiba propria afacere, un procent mai mic decat in cazul Statelor Unite si Chinei, unde 51% dintre cetateni vor sa devina antreprenori. Provocarile din spatele procentului din Europa includ:

Actiunile Comisiei Europene

Initiativele Comisiei Europene care promoveaza antreprenoriatul sunt rezumate in Planul de actiune Antreprenoriat (Entrepreneurship Action Plan) adoptat in ianuarie 2013. Aceste initiative urmaresc sa “reinvie” spiritul antreprenorial in Europa prin: 

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/american-analysis-blond-business-4010847/

Infiintarea unei afaceri

Ca cetatean al Uniunii Europene, ai dreptul sa: 

Cerinte

Cerintele variaza in functie de tara. In orice caz, Uniunea Europeana incurajeaza toate tarile sa indeplineasca anumite targeturi pentru a sprijini infiintarea de noi companii, inclusiv:

Finantare si suport

Exista diferite fonduri UE disponibile pentru start-up-uri. Cateva exemple sunt programele COSME, InnovFin, Creative Europe, EaSI (Programme for Employment and Social Innovation, fondurile ESI (European Structural and Investment Funds), Banca Europeana de Investitii si European Investment Fund.  

Initiativa Comisiei Europene intitulata Startup Europe Club este foarte utila pentru cei ce isi doresc sa afle care sunt fondurile UE potrivite nevoilor lor si vor sa caute oportunitati de finantare.

Mai departe, platforma Startup Europe Partnership vine in ajutorul antreprenorilor care isi doresc sa isi extinda si dezvolta afacerile.

Daca vrei sa cresti vizibilitatea afacerii tale, iti poti inregistra proiectul pe European Investment Project Portal. Acolo ai sansa si sa intri in contact cu potentiali investitori internationali. 

Proiectul DigitaliseSME

DigitaliseSME este un proiect finantat de Uniunea Europeana, care sprijina transformarea digitala a afacerilor mici si mijlocii din Europa. Antreprenorii pot cere ajutorul unui expert digital dintr-o alta tara membra UE. Acest expert te va ajuta sa identifici solutii digitale practice, pe care le poti folosi pentru a satisface nevoile afacerii tale.

Prin urmare, in ciuda provocarilor cu care antreprenorii europeni se confrunta, Comisia Europeana ofera sprijinul de care cetatenii ce iti deschid sau vor sa-si extinda afacerea au nevoie. 

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO