Reevaluarea înregistrărilor în valută

Opțiunea de reevaluare are ca scop generarea lunară a notelor contabile pentru diferențe de curs. Acestea vor conține contul reevaluat, în corespondență cu contul de venit  sau cheltuială.

Conturile de venituri și cheltuieli cu diferențele de curs valutar se vor alege în această fereastră. Notele contabile generate de reevaluare se vor înregistra pe aceste conturi.

Data reevaluare –  se poate selecta luna și anul pentru care se face reevaluarea.

Deviza – moneda pentru care se va face reevaluarea. În funcție de moneda selectată se vor reevalua doar acele înregistrări care au aleasă această deviză.

Curs reevaluare – cursul monedei selectate în funcție de data de reevaluare.  Cursul se poate prelua de pe site-ul BNR la apasarea butonului

Conturi reevaluate –  afisează conturile care vor fi afectate de procedura de reevaluare, în conditiile în care acestea au sold în valută la data reevaluării.

În partea dreaptă la sectiunea “Conturi reevaluate” se pot adăuga sau elimina rădăcini de cont pentru care să se efectueze reevaluarea.

Secțiunea “Simulare reevaluare” va afița date la apăsarea butonului

Generarea efectivă a notelor contabile se va face la accesarea butonului 

 

La apăsarea butonului   deschide lista notelor de reevaluare efectuate anterior pentru luna și deviza selectată.

Notele de diferențe de curs valutar generate de aplicație la plata sau încasarea unei facturi în valută, se vor înregistra pe conturile setate în meniul Nomenclatoare/Societate/Parametrizare, tab-ul Setari conturi implicite.

 


Autor :