“Sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic“

Sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic 

Cei dintre voi care erati in “productie” deja la inceputul anilor 2000, va amintiti de perioada aceea 2000-2003 -2004 cand se modificau de la o luna la luna ba legea somajului, ba cea a sanatatii, ba legea pensiilor de nu mai stiam ce si cum sa calculam si declaram? Ce vremuri minunate par acum .

Citesc ordonanta, in ceea ce priveste CASS si ma declar la o prima vedere invinsa. Nu cred ca stiu atata matematica fiscala incat sa inteleg calculul alambicat pe care trebuie sa il fac si sa il si discut cu colegii de la implementare in aplicatia de Salarii.

Si hai, ca mai revizuiesc niste cursuri, mai intreb niste prieteni, ma lamuresc eu cu matematica asta fiscala, dar am o alta nelamurire: pe 07 februarie avem un proiect de ordonata in care se specifica ca in termen de 15 zile vom primi si normele. 7+15 fac 22 ale lunii. Pe 26 februarie  avem termen de depunere si plata pentru declaratia lunii ianuarie. A facut cineva o statistica, cate firme din Romania au dat deja salariile pentru luna ianuarie 2018 si care acum trebuie sa faca state rectificative, dupa noile norme, cand le-om avea? Nu ar trebuie sa ne deranjeze ca muncim de doua ori pe un loc si ca aplicam legi retroactiv? Activitatea noastra nu ar trebui sa fie despre rectificativa, stat la cozi pentru depus dosare si hartii. Sau poate eu doar visez.

O sa spunem si acum, ca in multe ocazii, bine ca macar in al 12-lea ceas se rezolva si macar luna urmatoare vom sti ce si cum. Sa fim noi sanatosi si cu ochii pe revizuiri .


Autor :