NU SCAPAM NICIO SAPTAMANA FARA MODIFICARI LA SALARII – OPINIA CIEL ROMANIA

Se pare ca saptamana aceasta vom avea o noua surpriza privind calculul salariilor – Catalina Mocanu, Director Economic CIEL Romania, arata cum ne afecteaza (pe noi si programele de salarizare) aceasta schimbare:

In “Escu” de Tudor Musatescu, personajul principal se muta de la un partid la altul in aceeasi zi, dupa cum cereau interesele. Asa si noi, pentru ca am cerut revizuirea unor situatii cel putin aberante, dimineata avem un mod de calcul pentru salarii, seara e posibil sa nu mai fie valabil. Si da, inclusiv pentru salarile deja date. Care este probema, zic autoritatile, ca doar putem rectifica. Pai daca le-am cerut acum, de ce ne plangem cand se gasesc solutii, nu?

Vineri, domnul Teodorovici, Ministrul Finantelor Publice, declara ca saptamana aceasta vom avea o noua ordonanta care sa rectifice (din nou!) modul de calcul pentru concediile medicale, in speranta ca asa se vor rezolva toate problemele.

Ce conteaza ca un calcul de salariu, simplu, zic eu, pana la 01 ianuarie, a fost transformat acum in matematica cu integrale? Asta este doar problema celor care fac softuri de specialitate si a celor care fac salariile. Atata timp cat putem rectifica si modifica, nu se intelege de ce ne plangem atat.

Nu ne mai plangem si facem stanga imprejur, cu ce avem acum. Avem versiune la CIEL Salarii cu modificarile OG 3, vom avea maine versiune la D 112, asa cum se genereaza ea si de pe site-ul ANAF (cu atentionari, cu date puse de mana, etc), si asteptam actul normativ de care vorbea domnul ministru, pentru a modifica, din nou, ce am modificat acum o saptamana.

Noi, cei din echipa CIEL Romania, suntem aici, daca va putem sprijini si cu altceva … si va uram “nervi de fier”.

 


Autor :