Semnarea Declaratiilor in CIEL ERP cu DUKIntegrator

Esti antreprenor sau contabil? Depunerea si validarea declaratiilor fiscale iti dau batai de cap? Iti doresti sa ai o aplicatie prin care sa faci mai rapid si mai eficient acest lucru? Poti face acest lucru direct din aplicatia CIEL ERP folosind DUKIntegrator.

Iata cum trebuie sa procedezi pentru a lucra rapid si eficient

In primul rand, ce este DUKIntegrator?

DUKIntegrator este o aplicatie, furnizata de catre ANAF, necesara pentru validarea declaratiilor fiscale.

Pentru obtinerea fisierului PDF final care reprezinta declaratia pe care doresti sa o depui, este necesar ca aplicatia de contabilitate sau cea de salarizare (in functie de ce declaratii doresti sa depui) sa genereze un fisier XML. Acesta contine datele necesare generarii declaratiei si va fi validat de catre DUKIntegrator. Deci, este vorba de o aplicatie care verifica daca fisierul XML, generat de catre aplicatiile de contabilitate, contine date valide si corelate in vederea obtinerii declaratiei finale pe care o vei depune la ANAF.

Cum se face validarea documentelor de catre DUKIntegrator?

Validarea efectuata de catre DUKIntegrator se face conform procedurilor ANAF si  poate contine atentionari (care permit depunerea declaratiei ) sau erori (caz in care va fi nevoie sa le corectezi). Aplicatia CIEL ERP , genereaza automat  PDF-ul declaratiei si ataseaza XML-ul validat. De asemenea, ofera si posibilitatea semnarii digitale. Nu este nevoie de niciun alt program suplimentar (in CIEL ERP doar se alege calea unde ai instalat DUKIntegrator pentru a se face validarea automata).

Inainte de descarcarea DUKIntegrator de pe site-ul ANAF este necesar sa stii ca, pentru rularea programului, este nevoie sa ai instalat jre 1.6 sau 1.7 (java runtime environment 1.6 sau 1.7).

Cum functioneaza DUKIntegrator folosind CIEL ERP?

Ai 3 pasi simpli pe care trebuie sa ii urmezi:

1. In primul rand trebuie sa descarci  DUKIntegrator de pe site-ul ANAF, o poti face de AICI

2. Verifica in folderul Downloads (sau in folderul pe care l-ai setat ca implicit pentru descarcari) ca s-a descarcat o arhiva cu denumirea zip. Click dreapta pe folder si alege optiunea Extract to dist_20150406. Daca doresti, poti sa copiezi folderul dezarhivat, intr-o alta locatie.

3. Intra in aplicatia CIEL ERP, in meniul Rapoarte->Contabilitate->Declaratii fiscale si apoi pe declaratia pe care doresti sa o generezi si semnezi.

  1. In campul “Cale catre folderul ‘dist’” selectezi calea unde ai dezarhivat DUKIntegrator (cea de la pasul 2);
  2. Selectezi tipul smart card-ului;
  3. Dai recalcul la declaratie, validare si apoi Validare si creare PDF semnat.

Pentru ca vrem sa iti fie usor sa folosesti aplicatiile noastre, iti punem la dispozitie si un tutorial video prin care te poti convinge cat de usor este acest proces. Acesta este disponibil AICI.

Urmareste-ne si pe pagina de Facebook CIEL Romania pentru a ramane la curent cu cele mai noi informatii.


Autor : CIEL Romania