SEO – ce inseamna si ce importanta are? – Ghid CIEL Romania

26 septembrie 2019

In activitatea ta de antreprenor/ CEO/ manager ai auzit, cu siguranta, de nenumarate ori ca SEO este o unealta esentiala a marketingului digital. Si chiar daca ai o oarecare idee asupra a ceea ce implica, s-ar putea sa nu intelegi intru totul acest proces. SEO cuprinde diferite elemente, iar daca stii ce este si cum functioneaza fiecare dintre acestea, vei putea intelege importanta intregii activitati.

Mai mult, impreuna cu folosirea diverselor tool-uri de administrare eficienta a afacerii, asa cum este CIEL ERP, SEO contribuie la imbunatatirea brand awareness-ului si construirea relatiilor cu potentialii parteneri. In plus, joaca un rol de baza in pozitionarea companiei ca expert de incredere si cu autoritate in domeniul in care activeaza. Mai departe, vom explica ce este, mai exact, procesul de optimizare SEO si de ce este vital pentru marketingul online.

Ce inseamna SEO?

SEO este o abreviere de la Search Engine Optimization, care se traduce ca “optimizare pentru motoarele de cautare”. Pe scurt, SEO inseamna procesul de imbunatatire a vizibilitatii, precum si a volumului si calitatii traficului unui site web. Optimizarea SEO poate fi interna (on-site) sau externa (off-site):

Optimizarea interna (on-site)

Optimizarea externa (off-site)

Intelegerea importantei SEO pentru afacerile moderne

Vizibilitate si ranking

Una dintre cele mai importante functii SEO este cresterea vizibilitatii, ceea ce inseamna ca potentialii clienti te vor gasi mai usor atunci cand cauta produsele sau serviciile pe care le oferi. Vizibilitatea este strans legata de ranking.

Cu cat pozitia SERP (Search Engine Results Page) este mai buna, cu atat mai mari sunt sansele ca potentialii clienti sa te gaseasca si sa intre pe site-ul tau. Cu cat te ocupi mai mult de optimizarea SEO, cu atat ranking-ul si vizibilitatea vor fi mai bune, iar acest lucru este crucial, avand in vedere ca un sfert din utilizatorii de internet nu trec niciodata de prima pagina cu rezultate ale cautarii pe care au efectuat-o. 

Trafic

Cresterea traficului este unul dintre principalele obiective SEO, iar aceasta crestere are loc in urma imbunatatirii vizibilitatii si a ranking-ului. Gandeste-te la urmatorul lucru: aproximativ 33% de clickuri se fac pe prima pagina de rezultate a unei cautari, iar primele cinci site-uri listate primesc peste 75% din aceste clickuri.

Autoritate

Conceptul de autoritate este relativ nou in SEO, insa insemnatatea sa creste in mod constant pentru motoarele de cautare, deoarece este din ce in ce mai important pentru utilizatorii web. In esenta, autoritatea indica faptul ca un site este de incredere, de buna calitate, relevant si are ceva de oferit. Cu cat mai multa autoritate are site-ul tau, cu atat mai bun va fi ranking-ul si cu atat mai multi potentiali clienti vor avea incredere in brand.

Experienta utilizatorilor pe site

Timpul petrecut pentru generarea de continut valoros si optimizarea site-ului ii imbunatateste uzabilitatea si creeaza o experienta placuta pentru vizitatori. De exemplu, atunci cand depui efort pentru ca site-ul sa fie responsive, toti cei care il acceseaza de pe mobil, dar si utilizatorii de laptopuri sau desktopuri vor avea o experienta placuta de utilizare. In mod similar, prin cresterea vitezei de incarcare a paginilor vei reduce bounce rate-ul, incurajand vizitatorii sa petreaca mai mult timp pe site. Aproximativ 50% dintre utilizatori se asteapta ca o pagina sa se incarce in doua secunde, iar cu cat acest timp creste, cu atat mai mare va fi bounce rate-ul, ceea ce va cauza scaderea numarului de conversii.

Asadar, SEO este un proces complex care implica diferite tehnici, tactici si bune practici. Mai mult decat atat, optimizarea SEO evolueaza in permanenta, fiind influentata de schimbarile de comportament ale consumatorilor, de noile tehnologii si de modificarile algoritmilor.

Optimizarea SEO poate ajuta orice business sa-si atinga anumite obiective, inclusiv cele legate de brand awareness, trafic, conversii etc. De aceea, este esential ca antreprenorii sa aiba o buna intelegere asupra a ceea ce inseamna SEO si a modului in care le poate fi de ajutor.

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO