Sistem ERP – Ce inseamna?

Enterprise Resource Planning (ERP) este un software de management care permite unei organizatii sa gestioneze eficient componentele importante de business, cum ar fi planificarea, gestiunea, vanzarile, marketingul, contabilitatea, resursele umane.

Pentru ca afacerea ta sa se dezvolte, sa fii mereu in top, este important sa ai un sistem ERP care sa integreze principalele tale procese de afaceri. Interconectate, acestea vor oferi o colaborare facila intre toti utilizatorii implicati, dar si o buna imagine de ansamblu asupra rezultatelor companiei tale.

Beneficiile sistemului ERP

  • partajeaza usor datele
  • stimuleaza eficienta prin automatizarea colectarii datelor
  • permite cresterea businessului prin gestionarea proceselor de lucru, indiferent de complexitate
  • contribuie la reducerea riscurilor datorita fluxurilor automatizate
  • incurajeaza colaborarea prin utilizarea schimbului de date si a informatiilor integrate
  • ridica calitatea informatiilor de business si a serviciilor pentru clienti

La ce te uiti cand alegi un sistem ERP?

CLOUD

Sistemele ERP bazate pe Cloud au devenit tot mai populare datorita mobilitatii pe care o ofera in cadrul businessului. Accesul in platforma se face de pe orice dispozitiv care este conectat la internet. Prin urmare, ofera flexibilitate, dat fiind faptul ca nu depinzi de PC-ul de la birou. Poti lucra de acasa, de pe laptop, mobil, simplu si rapid, doar prin logarea cu user si parola.

Compatibilitate

O potrivire foarte buna intre functionalitatile software-ului si cerintele afacerii este cruciala. Este important ca munca angajatilor sa fie simplificata si utilizarea programului sa fie facila inca de la primul contact.

Chiar daca un software ERP poate fi foarte recunoscut in piata, este necesar sa te asiguri ca se pliaza pe nevoile tale de business.

Rapoarte si Analize

In lumea moderna de business analiza este importanta. Un sistem ERP care include partea de analiza si raportare este de baza pentru companiile care doresc sa se diferentieze de concurenta si sa se adapteze tendintelor in afaceri.

Angajatii vor scapa de grija de a pastra Excel-uri ample sau de a reintroduce manual date peste date.

Viteza de implementare

Este important ca procesul de implementare al sistemului ERP sa nu creeze disconfort, iar anagajatii sa nu fie retinuti din fluxul firesc de lucru.

Poti sa te interesezi cum a decurs implementarea in cazul altor clienti din portofoliul furnizorului de software.

Prin urmare, o cercetare prealabila este recomandata, sa afli daca implementarea s-a realizat la timp si cu bugetul stabilit.

Interfata si experienta utilizatorului

O interfata prietenoasa pentru utilizator inseamna ca angajatul va fi lispit de dificultati, chiar daca se afla la prima intrare in sistem.

O interfata coerenta, intuitiva ii va oferi utilizatorului siguranta, incredere, rapiditate. Setarile personlizate pot fi de asemenea un plus.

 

Intr-un mediu de business puternic concurential, un sistem ERP este absolut necesar, indiferent de activitatile zilnice in care este utilizat, contabilitate, gestiune, resurse umane. Eficienta crescuta, colaborarea usoara intre utilizatori, fluidizarea marita a proceselor de lucru, informatia la indemana, toate acestea conduc la raspunsuri de business rapide, angajati, clienti si parteneri fericiti.


Autor : CIEL Romania