Start-Up Nation 2019 – Ghid CIEL Romania

Start-Up Nation 2019 are o miza importanta si anume 200.000 lei, finantare nerambursabila de care pot beneficia microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii. Astfel, 10.000 de idei de afaceri pot primi fiecare banii necesari pentru ca planul de pe hartie sa devina realitate.

Start-Up Nation se afla la a doua editie si a fost lansat la data de 27 decembrie 2018, iar depunerea cererilor de finantare se va incheia pe 12 februarie 2019.

Start-Up Nation 2018 – 2019 – Conditii

Beneficiarii programului Start-Up Nation sunt microintreprinderile sau intreprinderile mici si mijlocii in urmatoarele conditii:

 • prezinta mai putin de un an de functionare (sunt infiintate dupa data de 30 ianuarie 2017)
 • codul CAEN pentru care solicita finantare este eligibil (trebuie sa aiba profil non-agricol)

Nota 1: Start-Up Nation finanteaza urmatoarele domenii de activitate: productia de bunuri, crearea de solutii software la comanda, industrii creative, servicii si alte activitati;

Nota 2: se aloca finantare pentru o singura activitate principala (un singur cod CAEN), chiar daca in actul constitutiv sunt mentionate mai multe activitati;

 • persoanele care au infiintat firma nu detin in prezent sau nu au avut in trecut calitatea de actionar intr-o alta intreprindere mica sau mijlocie cu aceeasi activitate autorizata (cod CAEN autorizat) cu care aplica in cadrul programului
 • nu au datorii la bugetul general consolidat si la bugetele locale, atat pentru sediul social, cat si pentru toate punctele de lucru
 • nu au depasit plafonul de minimis de 200.000,00 euro pe durata a trei exercitii financiare consecutive pentru o intreprindere unica

Pentru prezentarea detaliata a conditiilor de participare in programul Start-Up Nation click aici.

Important de stiut este si faptul ca aplicantii care au participat la sesiunea Start-Up Nation din 2017, dar nu au primit ajutorul financiar, pot aplica in cadrul sesiunii 2018 – 2019.

Start-Up Nation – Inscriere

Inscrierile pentru cea de a doua editie a programului menit sa incurajeze firmele private aflate la inceput de drum, Start-Up Nation, a avut startul pe data de 27 decembrie 2018. In ciuda perioadei de sarbatoare, in prag de Anul Nou, inscrierile au fost numeroase. In randul firmelor aplicante cel mai des s-au inregistrat SRL-urile. Perioada de depunere a dosarelor se incheie marti, 12 februarie la ora 20.00.

Astfel, solicitantilor li s-a pus la dispozitie o perioada de 30 de zile lucratoare, timp in care sa se inscrie. Ei vor depune toata documentatia in format electronic pe site-ul AIPPIMM. Aceasta va contine:

 • planul de afaceri, inclusiv investitia necesara pentru ideea de business
 • certificat de inmatriculare al societatii
 • copie a cartii de identitate a administratorului
 • declaratii pentru confirmarea conditiilor de eligibilitate
 • oferte financiare si tehnice pentru achizitiile planificate

Decontare software-uri

Ajutorul financiar de 200.000 lei poate fi acordat inclusiv pentru cheltuieli de tipul software-uri necesare pentru desfasurarea activitatii, ca de exemplu program de gestiune, de distributie sau contracte.

Foarte important de stiut este ca proiectele care aloca mai mult de 60% din investitia necesara solutiilor software, echipamentelor IT sau utilajelor, primesc punctaj suplimentar.

CIEL sprijina firmele aflate la inceput de drum

CIEL ofera o varietate de software-uri utile in orice domeniu de business, care iti pot reveni gratuit datorita finantarii Start-Up Nation.

Asadar, in dosarul de inscriere poti prezenta programele marca CIEL:

De stiut:

 • programele CIEL sunt utilizate de firme care au primit finantare prin Start-Up Nation 2017 (in mod gratuit datorita finantarii)
 • echipa CIEL iti sta la dispozitie pentru a afla detaliile de care ai nevoie pentru programele software necesare desfasurarii businessului tau, astfel incat sa poti beneficia de ele prin Start Up-Nation 2018-2019: tel: 021.201.53.01, e-mail: ciel@ciel.ro

Prima editie Start-Up Nation a insemnat 8.000 de noi afaceri infiintate. Editia de anul acesta a adus suplimentarea numarului de proiecte, astfel ca se doresc a fi finantate 10.000 de idei de business, fiecare cu suma nerambursabila de 200.000 lei.


Autor : CIEL Romania