Sunt prea ocupat cu probleme, ca sa gasesc solutii!

De Roxana Epure, Managing Partner CIEL Romania

Analiza cifrelor, macromanagement, marketing, strategie vanzari – Daca activitatile acestea nu sunt pe agenda ta saptamanala, mai gandeste-te. Nimeni nu devine antreprenor pentru a avea o afacere cat mai mica. Toti conducem afaceri pe care le ajutam sa creasca, sa produca schimbare, pe care le privim in perspectiva si carora le dorim sanatate multa, asa cum facem si noi la CIEL Romania.

Esti prea ocupat cu operationalul de zi cu zi ca sa te gandesti pe termen lung la afacerea ta? Din nou, mai gandeste-te. Iti lipseste un membru al echipei, pe care nu ai timp sa il recrutezi ca esti ocupat cu activitatile zilnice. Nu cumva chiar lipsa acestui membru te ocupa ?

Esti ocupat tu, dar si intreaga echipa, cu actiunile zilnice, proprii afacerii tale? Daca faci o pauza si te privesti obiectiv, cate din actiunile astea sunt de fapt REPETITIVE? Probabil esti intr-un cerc vicios si, de dragul afacerii tale, e nevoie sa solutionezi blocajul rapid, sa iesi din el cat mai repede.

Ei bine, cu acest aspect te poate ajuta un software integrat. Stiu, nu e momentul, pentru ca „nu iti vezi capul de treaba”. Iti spun ca exact din aceasta cauza nu iti vezi capul de treaba, pentru ca te ocupi cu activitati operationale si ca multe dintre acestea pot fi inlocuite de un ERP, un software integrat, cu care poti scuti pana la 50% din munca membrilor echipei si aici te includ si pe tine.

ERP-ul este, dupa membrii echipei, resursa ta cea mai importanta, poate sa iti dea sau sa iti schimbe viziunea asupra resurselor, rezultatelor, asupra planurilor de viitor.
Sa iti explic:

  1. ERP = enterprise resouse planning

Este o solutie integrata in care nu introduci date de doua ori, deci timp castigat.
Iti definesti procese, fluxuri, documente si de data urmatoare, click-click, ai emis documentul. Ai nevoie de doar cateva secunde in loc de minute sau ore! Inmultit cu cateva situatii pe zi, inmultit cu cati oameni fac asta.. fa tu calculele pentru castigul de timp. Acest lucru se intampla pentru ca softul „stie” unde sa duca datele odata introduse si, mai mult, le prelucreaza automat si sub forma rapoartelor, pe care le poti folosi in analizele tale.

  1. Un ERP modern implica un numar mare de automatizari
    Automatizarile sunt procese care se repeta, pe care softul le preia in locul tau. As putea sa iti dau multe de exemple din CIEL ERP, sunt preferatele noastre, nu vedem viitorul afacerilor fara ele.
    Iti dau doar doua exemple:

Extrasul bancar

Azi, introduci linie cu linie fiecare operatiunie bancara si in contabiliate si in gestiune. Calculeaza singur cat timp ai scuti, zi de zi, daca s-ar face din 3 clickuri, in cateva secunde (15, am calculat in cazul CIEL ERP)

Facturarea lunara

Ai clienti pe care ii facturezi recurent? Cum ar fi sa iti faci o setare initiala si apoi softul sa faca acest lucru singur, la data aleasa de tine, cu frecventa aleasa de tine etc.? Deci, secunde, in loc de ore, lunar!

  1. Implementarea unui ERP scade timpii operationali si nu trebuie sa iti blocheze activitatea
    Daca vorbim de soft integrat si modular, cazul CIEL ERP, nu te vei bloca nicaieri, nu vei inceta activitatea obisnuita, nici pentru o zi, nici pentru o luna pana la finalizarea implementarii.

Acest proces se poate intampla in etape, adica se poate face implementare modul dupa modul, in functie de specificul afacerii si prioritatile ei. In felul acesta, memebrii echipei au timp sa se familiarizeze cu noul soft, sa invete scurtaturile, care le vor diminua timpii activi destinati introducerii si prelucrarii de date.

Ca sa iti fie si mai clar plusul de valoare pe care ti-l aduce implementarea unui ERP de calitate bogat in automatizari, iti mai spun ca, in cazul clientilor nostri, timpii de introducere a datelor au scazut cu pana la 50%, asa incat activitatea echipei a devenit mult mai eficienta: documente emise automat, actiuni repetitive pe care le preia softul in locul omului, notificari care iti iau stresul de pe cap, transmiterea informatiilor catre parteneri sau clienti in mod automat si altele.

Pe langa toate astea, mai poti avea si posibilitatea statusului in cifre de la distanta, adica raportarea rezultatelor in timp real pe mobil. Cu alte cuvinte, ai tool-uri destule care sa preia din operationalul care azi te tine prea ocupat sa ai timp sa faci schimbarea. Fara blocaje, fara timpi morti, fara stres!

Deci, cum ramane? Esti prea ocupat cu problema ca sa solutionezi problema ? Fa o pauza, da-ne un semn, preluam.


Autor : Roxana Epure, Managing Partner CIEL Romania