Tehnologia – cel mai important atu al afacerilor puternice – CIEL Romania

19 iulie 2019
editor

De Bogdan Gradinaru – Director Dezvoltare Produse CIEL Romania

Tehnologia a facut posibila adoptarea tuturor cerintelor de schimbare  in cadrul afacerilor, intr-un mediu tot mai competitiv. Efectele tehnologiei asupra operatiunilor comerciale sunt extrem de importante, indiferent de marimea afacerii.

Tehnologia iti aduce multe beneficii, care te vor ajuta sa castigi foarte mult timp, sa maresti productivitatea si eficienta, sa castigi bani si sa obtii rezultate valoroase care sa iti multumeasca clientii.

Cel mai simplu calcul pe care il poti face este sa vezi cate ore/om iti salveaza tehnologia in anumite procese / activitati din cadrul companiei. Mai mult, tehnologia are si un efect pozitiv asupra culturii din cadrul companiei, relatiile comerciale / de afaceri, dar si asupra securitatii informatiilor confidentiale.

Cel mai important beneficiu a fost si va ramane cel legat de capacitatea companiei de a comunica cu proprii clienti. Este extrem de necesar ca angajatii tai sa interactioneze rapid si clar cu clientii, indiferent daca discutam de comunicarea directa sau de punerea le dispozitie a unor platforme care sa gazduiasca informatii valoroase pentru acestia. De exemplu, transferarea unor informatii / documente intr-o zona geografica extinsa doar prin accesarea unui buton, oferind astfel o interactiune facila intre afacere si clienti, te ajuta sa iti creezi o imagine publica, in piata, mai puternica.

Mai mult, tehnologia care are la baza inteligenta artificiala / machine learning / robotei software s-a dezvoltat atat de mult incat accesarea informatiei sub toate formele ei a ajuns sa fie un lucru obisnuit. Acest lucru a facilitat extrem de mult luarea deciziilor de business intr-un timp mult mai scurt.

Orice activitate din cadrul companiei tale implica, pe tot parcursul procesului sau in anumite etape ale acestuia, interventia si munca umana. Tot ce este uman inseamna un cost in ore si, implicit, in bani. De ce sa nu inlocuiesti, de exemplu,  munca umana prestata pentru activitati recurente / mecanice cu munca unui robot software care minimizeaza cheltuielile, este la dispozitia ta in orice moment si mai mult, riscul de a gresi este minim?

La sfarsitul lunii Iunie, CIEL Romania in parteneriat cu RoboSelf si UiPath, a lansat robotul software (Cielito) care intelege limbajul natural si este capabil sa execute orice sarcina repetitiva pe care oamenii din compania ta o fac recurent.  Perfectionarea abilitatilor lui Cielito peste CIEL ERP necesita un timp foarte scurt care bate orice plan de inductie pe care l-ai avea pentru oamenii tai. Iar abilitatea lui Cielito de a reactiona rapid la comenzile pe care tu i le dai, iti scurteaza cu mult timpul de asteptare.

Tehnologia, sub orice forma ar fi ea, reprezinta un atu pentru afacerea ta pentru ca aduce cu ea schimbare.

Iata numai 5 dintre acestea:

  1. Schimbare asupra modalitatilor de lucru traditionale

Daca iti doresti sa ramai competitiv pe o piata din ce in ce mai aglomerata, ai nevoie sa devii, in primul rand, eficient, dar si sa poti furniza clientilor tai solutiile intr-un timp foarte scurt si cat mai calitativ. Traim intr-o era a vitezei, iar adaptarea a devenit o necesitate.

2. Valorificarea tehnologiei pentru crearea unui potential imens pentru dezvoltarea afacerii

Crearea de noi nise de dezvoltare, de noi produse, timpul necesar pentru a te putea gandi la viitor, la extindere, la crestere, totul are legatura cu tehnologia. Accesul la informatii critice pentru a lua decizii de business eficiente in orice moment este obligatoriu.

Nu iti mai poti permite sa ai blocaje informationale pentru ca, de foarte multa vreme, timpul inseamna bani ( in pierdere sau in castig, in functie de cum il valorifici). Tehnologia aduce inovatia in companie!

3. Tehnologia de astazi nu va mai fi cea de maine

Uita-te putin in urma. Pare ca in ultimii 20 de ani am trait cat pentru doua sute. Tehnologia este in continua schimbare, lumea este intr-o continua evolutie si, daca nu faci pasul acum, pe viitor va fi mult mai dificil sa implementezi tehnologia in afacerea ta.

Probabil ai vazut deja cat de importante sunt solutiile software (de exemplu ERP-urile) pentru un management cat mai facil al afacerii. Sau cat de comod si simplu este ca toata echipa ta sa introduca date in acelasi sistem, iar tu sa te poti bucura de informatii consolidate. Acesta este unul dintre avantajele tehnologiei si ea este aici pentru a te ajuta sa iti dezvolti afacerea. Tot ce trebuie sa faci este sa te folosesti de ea in favoarea ta.

4. Modelul tau de business este sustinut de tehnologie

Tehnologia nu iti va putea aduce succesul fara un model de business, asa cum modelul tau de business nu va avea acelasi success fara tehnlogie. Apar din ce in ce mai multe companii Unicorn in toata lumea si toate au la baza tehnologia. Dezvoltarea lor accelerata se datoreaza tehnologiei si unui plan de business bine gandit. Inteligenta artificiala, machine learning sau roboteii software sunt elemente obligatorii pentru astfel de afaceri. Retine faptul ca tehnologia este accesibila astazi tuturor, insa avans au cei care o adopta si o folosesc constructiv in beneficiul lor.

5. Comunicarea

Tehnologia a schimbat modul in care comunicam fie cu clientii, partenerii sau intern, in cadrul companiilor. Viteza de comunicare a crescut semnificativ si in interiorul companiei, dar si national si international. Tehnologia a facut posibila prezentarea informatiilor intr-un mod mult mai clar, crearea de grupuri de lucru cu viziuni comune, posibilitatea de a crea grupuri la distanta (grupuri virtuale, acces de la distanta prin remote etc.), accesul la informatie actualizata in timp real, repartizarea eficienta a resurselor din cadrul companiei, reducerea costurilor in cazul marfurilor, realizarea de intalniri la distanta fara a fi nevoie prezenta fizica (conferinte).

Ca antreprenor, daca iti doresti procese de planificare financiara pe deplin integrate si flexibile la schimbarile din cadrul organizatiei, pentru a-ti putea seta oricand obiective realiste (SMART), adoptarea tehnologiei in sanul companiei este una din cele mai bune alegeri pe care le poti face.

Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO