Tips & tricks pentru o zi mai productiva la birou – CIEL Romania

Te-ai intrebat adesea daca vei putea sa termini multimea de proiecte fara sa stai peste program?

Noi, echipa Ciel Romania, iti propunem cateva tehnici si trucuri prin care o zi la birou sa fie una mai prospera, cu cat mai multe “task-uri” rezolvate in programul clasic de 8 ore/zi!

Cum poti sa ai o zi productiva la birou?

  1. Fa-ti un plan de 5 ore de munca efectiva pe zi!

In principiu cam atat vei sta concentrat asupra a ceea ce vrei sa faci. Daca iei in considerare si pauzele, inclusiv cea de masa, vei realiza ca, de fapt, chiar atata timp iti ramane sa lucrezi… si sa nu mai vorbim de treburile urgente care mai apar, cum ar fi: apelarea unei persoane importante cu care ajungi sa te lungesti in discutii sau cine stie ce formular necesita completat sau ce alta declaratie mai trebuie depusa!

  1. Evita multi-taskingul!

Nu duce la nimic bun, ci, mai degraba, te impiedica sa te concentrezi!

Bei cafeaua, vorbesti la telefon cu un partener de afaceri, te gandesti ce treburi importante aveai astazi de facut. Toate astea te impiedica sa te concentrezi si sa pierzi din timpul tau pretios! De ce? Pentru ca in loc sa le rezolvi pe rand, incerci sa le faci pe toate deodata si la final vei ajunge la concluzia ca tot pe bucatele trebuie sa o iei.

  1. Pauza este doar a ta!

Ceea ce faci in pauza faci numai pentru tine! Este timpul in care tu trebuie sa te relaxezi si sa te deconectezi total de la ceea ce insemana munca!

Timp de 10 minute ai dreptul sa ajungi pe o plaja in Bahamas si sa savurezi o Pina Colada virtuala! Enjoy!

  1. Asculta-ti corpul!

Da, da… nu avem chef de munca! Cine are? Numai cuvantul in sine face pielea sa se “zbarleasca” pe noi. Dar de ce te chinui? Atunci cand esti obosit si nu poti lucra, mai bine iei o pauza si continui mai tarziu. Crezi ca daca stai in fata unei foi albe iti va veni inspiratia?

Cu totii avem un ritm natural in care ne functioneaza mintea si corpul. Pentru a da un bun randament trebuie sa ajungi sa intelegi in ce perioade ale zilei energia ta e la un nivel ridicat si atunci sa efectuezi treaba care te solicita cel mai mult. Sarcinile care necesita o atentia mai scazuta le poti lasa pentru perioadele cand stii ca nu mai poti fi la fel de eficient.

  1. Pregateste-te pentru a doua zi!

Inainte sa pleci de la birou, fa-ti un reminder cu ce trebuie sa faci maine: sa trimiti un e-mail, sa verifici raportul financiar, sa depui bani intr-un cont etc. Asa iti va fi mult mai usor a doua zi si nici nu vei mai avea sentimentul permanent ca uiti intotdeauna sa faci ceva.

In plus, vei stii si cum sa iti aranjezi timpul, astfel incat sa te poti ocupa de tot ce ti-ai propus in ziua respectiva.

Speram ca propunerile noastre iti vor fi de ajutor pe viitor si iti dorim o zi cat mai prospera. Te asteptam si pe pagina noastra de linkedin CIEL Romania cu noutati la fel de interesante.


Autor : CIEL Romania