TOP 5 beneficii pe care ti le ofera un ERP (planificarea resurselor intreprinderii)

Planificarea resurselor intreprinderii sau spus pe scurt, sistemul ERP, integreaza toate cerintele particulare ale diferitelor departamente si le ofera suport, totul prin intermediul unui singur software.

De exemplu, contabilitatea si gestiunea sunt legate, astfel incat daca o persoana de la financiar sau serviciul clienti isi doreste sa verifice statusul unei comenzi, poate afla informatia instant, datorita sistemului.

Intr-o companie, pe masura ce creste, se angajeaza oameni, se instaleaza sisteme pentru a satisface nevoile clientilor. Exista insa riscul ca, la un moment dat, departamentul de contabilitate sa nu poata vedea in timp real ce face cel de vanzari si nici echipa de productie sa nu poata urmari ce se intampla in depozit. In felul acesta, coordonarea este intarziata, apare o stare de confuzie, iar in cele din urma poate fi influentata productivitatea si orientarea spre client.

Afla asadar din randurile de mai jos, beneficiile sistemului ERP!

1. Vizibilitate la nivelul intregii organizatii

Cu un sistem ERP, oamenii din conducere nu vor mai consuma timp cu accesarea si cautarea datelor din mai multe programe.

Sistemul ERP va oferi instant o imagine generala si ampla a ceea ce se intampla in intreaga organizatie. Se pot vedea indicatorii cheie de performanta prin intermediul unui tablou de bord. Relationarea intre departamente va fi mult mai buna, la fel si deciziile luate. Se va lucra mai bine pe plan intern, ceea ce inseamna indeplinirea promisiunilor facute clientilor.

2. O foarte buna colaborare

Un sistem ERP elimina nevoia de introducere manuala a datelor in cadrul fiecarui sistem, previne erorile si permite angajatilor sa aiba toti acces la aceeasi informatie (nu va mai exista situatia sa ceri clientului aceleasi date). Nu mai apar probleme cu informatiile distribuite in baze de date distincte. Informatiile se gasesc intr-un singur loc si devin accesibile tuturor utilizatorilor de pe orice dispozitiv pe care il folosesc.

Colaborarea intre departamente este o parte cruciala si necesara a unui business. Dat fiind ca datele introduse in sistemele ERP sunt centralizate si coerente, este usor ca departamentele sa poata lucra impreuna. Se incurajeaza asadar munca interdepartamentala.

3. Adaptare la profilul oricarei companii

Un sistem ERP este flexibil, se pot adauga module (HR, contabilitate), asadar se actualizeaza continuu. Astfel, se pot achizitiona doar modulele de care este nevoie in momentul prezent, iar pe masura ce compania se dezvolta pot fi adaugate unele noi.

In plus, nu este nevoie de oameni de IT pentru a face noile implementari. Primesti suport neconditionat din partea furnizorului.

In concluzie, vor putea fi adaugati noi utilizatori si functii, astfel ca sistemul implementat astazi se va putea dezvolta in timp odata cu businessul.

4. Economie de costuri

Cand un sistem ERP iti ofera acces la informatii precise, in timp real, costurile de administrare si operare sunt reduse. Procesele ineficiente si datele descentralizate conduc la costuri mari.

Sistemele ERP automatizeaza actiunile zilnice dintr-o intreprindere. Angajatii scapa de task-urile de rutina si castiga timp pentru a-si aduce aportul pentru lucrurile care genereaza venituri. Nevoia de personal va fi prin urmare redusa, gratie tehnologizarii.

Sistemul ERP coreleaza eficient actiunile administrative si operationale, precum finantele, resursele umane, achizitia, productia, distributia pentru atingerea obiectivelor companiei si castigarea unei pozitii fruntase in mediul concurential de astazi.

5. Mobilitate

Un avantaj al solutiei ERP este si acela ca ofera flexibilitate utilizatorilor, data fiind posibilitatea de accesare a platformei de oriunde exista conexiune la internet. Asadar, poti lucra de la birou, de acasa sau din cafeneaua preferata, indiferent ca este vorba de laptop, tableta sau telefon mobil.

Un program flexibil, posibilitatea de a lucra de acasa reprezinta pentru angajati un adevarat factor motivant.

Fiecare utilizator este conectat cu informatia de la job, intr-un mod facil, ceea ce inseamna rapiditate de actiune si clienti satisfacuti.

 

Esti curios sa afli mai multe? Sistemul CIEL ERP este ceea ce ai nevoie, solutia pentru dezvoltarea afacerii tale, cu ajutorul careia vei castiga timp, mobilitate si o foarte buna imagine de ansamblu a businessului.

Echipa CIEL iti sta la dispozitie pentru a-ti face cunostinta cu sistemul, pentru ca tu sa-l testezi si sa te convingi ca este intr-adevar asa, adaptat nevoilor tale de business!

Astazi, a tine pasul cu tehnologia, inseamna sa te mentii in cursa acerba care inseamna depasirea concurentei. Succes!

Tel: 021 9341

E-mail: contact@ciel.ro

 


Autor :