Un profesionist contabil va aduce valoare afacerii tale! CIEL Romania iti spune de ce:

Noi, echipa CIEL Romania, stim ca tu, ca antreprenor, iti doresti sa economisesti cat mai multi bani si de aceea preferi sa te ocupi singur de latura financiara a afacerii tale.

Desi este benefic sa inveti elementele de baza ale contabilitatii, gestionarea fluxului de numerar si obligatiile fiscale, angajarea unui contabil pentru a supraveghea finantele aduce multe beneficii afacerii tale. Acest lucru va elibera timp, astfel incat sa te poti concentra pe servirea clientilor si implementarea planurilor de crestere.

Iata doar cateva exemple in care un profesionist contabil te poate ajuta sa economisesti bani pe care ulterior ii poti investi in afacerea ta.

  1. Un contabil iti poate spune ce trebuie sa faci pentru a fi in limitele legale, dar si sa platesti cel mai mic impozit posibil. Cunostintele pe care le ofera pot varia de la probleme simple, cum ar fi daca este permisa deducerea cheltuielilor de curatatorie efectuate in timpul unei calatorii de afaceri, la tranzactii complexe, cum ar fi conditiile in care poti sa acorzi angajatilor tai beneficii extra-salariale cat mai avantajoase din punct de vedere fiscal.
  2. Contabilul stie ce este deductibil si ce nu, astfel incat tot ce trebuie sa faci este sa ii oferi un set complet al tuturor evidentelor tale financiare (sortate in functie de cheltuielile personale si profesionale).
  3. Daca esti vreodata in pozitia de a fi auditat, un contabil te poate ajuta sa eviti griji si stres.
  4. El iti va spune ce taxe sa platesti, si termenele limita pana cand acestea trebuie platite, pentru a evita atat amenzile, cat si dobanzile si penalitatile de intarziere. Depunerea la timp este una dintre cele mai bune modalitati de a evita atragerea atentiei asupra ta si riscul de a fi verificat de fisc.
  5. Controlul costurilor – Fiecare afacere are cheltuieli generale si facturi de platit. Un contabil se va uita la modul in care se desfasoara activitatea, iti poate arata unde sunt cheltuiti banii si sa te sfatuiasca despre modalitati de a reduce la minimum aceste costuri.
  6. Un contabil bun te poate ajuta sa ai practici financiare solide pe care sa le poti urma pentru a obtine cele mai multe venituri si pentru a plati cel mai mic impozit folosind metode si modalitati legale.
  7. Si, nu in ultimul rand, un contabil te ajuta sa devii un om de afaceri mai bun, prin invatarea elementelor principale in materie de fiscalitate si cum sa gasesti echilibrul intre respectarea acestora si a beneficia cat mai mult de castigurile pe care le genereaza afacerea ta.

Data viitoare te vom pregati pentru intalnirea de negociere cu contabilul tau, insa pana atunci descopera cum te poate ajuta serviciul CIEL Salarii in activitatea ta de antreprenor.


Autor :