Vrei sa iti simplifici si eficientizezi volumul de munca? CIEL Romania iti arata cum. (1)

 

Stim ca nu e usor sa fii contabil si ca iti doresti un flux de lucru mult mai eficient, care sa iti ofere control si te ajute sa termini sarcinile de lucru la timp si cu rezultate bune.

Noi, echipa CIEL Romania, ne-am gandit ca ti-ar fi util sa afli cele mai simple metode de rezolvarea unor probleme de contabilitate in CIEL ERP.

Catalina Mocanu, Director Economic CIEL Romania, iti arata cum sa-ti simplifici si sa iti eficientizezi munca folosind functionalitatile CIEL ERP create pentru tine.

Cele mai simple metode de a lucra in CIEL ERP

  • Import fisier nota salarii

“Stiai ca in CIEL ERP poti importa diverse fisiere (articole, parteneri, note contabile) dupa un model dat? Iti voi explica cum se face un import de nota de salarii, indiferent daca folosesti sau nu solutiile CIEL pentru salarizare.

Daca folosesti aplicatiile CIEL pentru salarizare, vei avea din acestea fisierele de export gata pregatite doar sa le importi cu un click in CIEL ERP folosind urmatorii pasi: Utilitare> Import > Import date, alegi tipul importului Note contabile – Salarii si fisierul care trebuie importat si… Inainte.

Daca folosesti o alta aplicatie, dar vrei sa utilizezi acest import in CIEL ERP, este la fel de usor daca ai nota contabila din aplicatia ta, intr-un format conform fisierului exemplu. Avand acest document cu datele completate in coloanele respective, restul este la fel de simplu.

 

  • Import nota contabila

Introducem, introducem, toata ziua introducem note contabile. Nu se poate face insa si altfel, mai ales daca putem primi de la clientul nostru un fisier excel care sa ne ajute? Ba da, cu CIEL ERP este necesar sa dai doar 2-3 click-uri si importul este gata! Este foarte simplu daca ai documentul gata, conform modelului.

Nu trebuie sa ai deja importati partenerii, acestia se vor adauga in baza in momentul importului. Procedeul este simplu: Utilitare> Import > Import date, alegi tipul importului Note contabile si fisierul care trebuie importat si… Gata. Daca iei exemplul importului notelor contabile aferente unor facturi de vanzare, trebuie sa fii atent la coloanele importante:

  • tip inregistrare = vanzare;
  • jurnal = JV;
  • datele partenerului;
  • optiunea si cota de TVA.

Atentie, la neimpozabile este necesar sa completezi coloana cu valoarea zero!

Asa cum vei vedea daca accesezi meniul Utilitare > Import> Import date, orice tip de import are in stanga jos un “fisier exemplu” pentru a-ti veni in ajutor. Daca il vei urma si vei completa datele necesare, in cateva secunde vei avea importul in CIEL ERP.”

Speram ca informatiile pe care ti le-am oferit iti vor usura munca si vei fi mai relaxat.

In plus, ne poti urmari pe pagina de Facebook CIEL Romania pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii din domeniu.


Autor : Catalina Mocanu, Director Economic CIEL Romania