CIEL Romania: Cum sa iti alegi contabilul: angajat sau prestator de servicii?

30 aprilie 2018

Daca vrei sa incepi o afacere, ca antreprenor, este dificil sa excelezi in fiecare parte a procesului de desfasurare a afacerii tale, motiv pentru care dezvoltarea unui sistem adecvat de sprijin (inclusiv fiscal) este un element esential pentru succesul afacerii in general.

Sa gasesti un contabil care sa te ajute sa-ti administrezi veniturile, taxele si alte responsabilitati financiare care vin impreuna cu operarea unei afaceri este un element important si care, in timp, iti va oferi  confort si  siguranta in administrarea afacerii.

Cu toate acestea, procesul de a alege un contabil nu este unul tocmai usor. Iata cateva sfaturi pentru a gasi contabilul potrivit :

Ce acreditari ar trebui sa aiba contabilul (evaluarea initiala)?

Asa cum spuneam mai sus, persoanele responsabile pentru conducerea sau gestionarea evidentei financiar-contabile trebuie sa fie absolvente de studii superioare economice. Daca doresti sa angajezi un contabil cu contract de munca, atunci din punct de vedere legal nu este obligatorie o alta acreditare (nu este obligatoriu sa fie membru CECCAR). In schimb, pentru optiunea de a alege un contabil extern este obligatoriu ca acesta sa fie autorizat potrivit legii,  adica sa fie membru al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.

In plus, exista cateva alte acreditari suplimentare, care, desi nu sunt obligatorii, reprezinta un plus pentru CV-ul unui contabil:

Cateva elemente esentiale de care ar mai fi nevoie sa tii cont atunci cand alegi un contabil ar fi:

  1. se poate pierde arhiva contabila electronica;
  2. pot exista moduri diferite de lucru intre diversi contabili;
  3. procesul de predare-primire a documentelor intre vechiul si noul contabil poate fi mare consumator de timp si se pot pierde pe parcurs informatii.

Pana data viitoare, cand iti vom povesti despre avantajele pe care le ai atunci cand alegi sa lucrezi cu un profesionist, te invitam sa te convingi cand de usor este sa folosesti produsele CIEL Romania  si cat de mult iti usureaza acestea viata de antreprenor!

Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
companii
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre

Suntem prima companie din Romania specializata in solutii software financiar-contabile la cheie, insotite de servicii profesionale de Asistenta Tehnica. De peste 25 de ani, dezvoltam cele mai performante programe de contabilitate, gestiune comerciala, salarii, imobilizari, audit, revizuire si facturare. In completarea aplicatiilor software stabile, usor de utilizat, perfect adaptate afacerii tale, iti asiguram cele mai complexe servicii de Asistenta Tehnica. Cei peste 25 de ani de experienta inseamna:
  • Peste 50 000 de utilizatori;
  • Peste 150 de proiecte educationale si de responsabilitate sociala;
  • Cele mai bune aplicatii software financiar-contabile din 1991;
  • Cel mai vandut software de contabilitate din Romania;
  • Cel mai performant software financiar-contabil integrat: CIEL V7;
  • Cel mai complex portofoliu de servicii;
  • Solutia completa pentru gestiunea afacerii tale.

span itemprop="telephone">021 9341

Email:ciel@ciel.ro

Bulevardul Unirii, Nr.11, sector 4,040102 Bucuresti RO