Ciel ERP si Salarii au devenit nextup NextUp ERP si Salarii. Pentru detalii, click aici

Cum sa cresti productivitatea angajatilor, fara bani in plus

productivitatea angajatilor
23 iulie 2020
Antreprenor, Co-owner Ciel România
Citire: 5 minute
Articole publicate

Nu este nimic mai important pentru o afacere decat angajatii sai. Daca cresti nivelul de satisfactie in firma, cresti productivitatea angajatilor. Iar asta este exact ceea ce ai nevoie pentru a-ti ajuta afacerea sa se dezvolte.

Cateva schimbari la nivel de companie si de cultura organizationala vor imbunatati categoric nivelul productivitatii si al al eficientei, fie la birou, fie in fabrica. Iar vestea buna este ca nu trebuie sa cresti salariile, comisioanele, bonusurile sau beneficiile extra-salariale pentru a creste si productivitatea angajatilor. Trebuie doar sa actionezi inteligent. Iata 5 metode dovedite care ii pe salariati mai fericiti si, implicit, mai muncitori.

Productivitatea angajatilor, influentata de deciziile tale

Stilul de management si mindset-ul tau de antreprenor sunt baza pentru dezvoltarea afacerii, fie ca esti CEO, manager de departament sau proprietar. Pentru ca intotdeauna iei decizii bune pentru viitorul companiei, iti dam cateva sugestii pe care sa te bazezi de acum incolo:

1. Cunoaste-ti mai bine angajatii pentru a le da targeturi realiste

Angajatii devin mai motivati cand reusesc sa atinga targeturile si sa aiba rezultatele dorite. De aceea, este important sa mentii echilibrul intre ce poate realiza un angajat si asteptarile tale ca antreprenor sau manager.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le dai putin de munca doar ca sa te asiguri ca realizeaza ceva, ci sa le testezi potentialul cu targeturi realiste. Cu siguranta ai angajat oameni capabili, insa daca deadline-ul este strans si targetul este mare, desi tu stii ca nu este realizabil, atunci angajatul nu va reusi sa indeplineasca acel target sau cel putin nu la modul profesionist, ci superficial.

Daca se vor simti constransi, vor claca la moment dat, nu vor mai performa asa cum te astepti, ceea ce iti va afecta afacerea. Daca au timpul necesar pentru a-si atinge targeturile si au rezultate frumoase, se vor simti mandri de ceea ce fac si vor depune mai mult efort in urmatorul proiect.

2.Tine-le traininguri despre prioritizarea task-urilor

Tocmai pentru a reusi sa atinga targeturile intr-un timp optim pentru afacerea ta, dar fara rabat de la calitatea muncii, este util sa invete cum sa fi e mai productivi. Nu toata lumea este autodidacta pentru a invata singura cum sa se organizeze mai bine la job. Asa ca cel mai indicat este ca un specialist extern sau intern, poate chiar managerul de resurse umane, sa tina traininguri despre eficientizarea muncii.

O alta metoda este sa le recomanzi carti despre organizarea activitatilor la job si prioritizarea task-urilor. Spre exemplu, cartea „Eat that Frog”/”Incepe cu ce nu iti place” ii va invata ca intr-o zi de lucru este important sa inceapa dimineata sa lucreze la cel mai important si mai mare task sau task-ul care nu le place, nu cu sarcini mici, care pot fi realizate usor. Cu cat amana mai mult rezolvarea unui task mare, cu atat le va fi mai greu sa fie productivi.

3. Ofera aplicatii si softuri moderne, care nu consuma timp si care cresc productivitatea angajatilor

O modalitate rapida si eficienta de a creste productivitatea angajatilor este tehnologia. Cu un soft care automatizeaza, cum ar fi un ERP sau orice alt soft util pentru o parte din activitati, totul este indeplinit mai repede, mai simplu si fara erori.

Creste productivitata cu CIEL ERP

Prin faptul ca automatizeaza activitati repetitive, care mananca mult timp, un soft iti ajuta business-ul sa creasca. In plus, pe termen lung, reduci cheltuielile. Mai mult, daca este in Cloud, poate fi accesat de oriunde, de pe tableta, telefon sau laptop. Mai exact, este util pentru angajatii care lucreaza pe teren. Totodata, intr-un soft performant ai acces la diverse rapoarte care te ajuta sa iei decizii corecte pentru viitorul afacerii tale.

4. Arata apreciere si recunoastere fata de angajati

Incurajeaza, motiveaza si rasplateste. Spune-le angajatilor ca fac treaba buna si ofera critici constructive. Nu uita nici de stimulente, care nu trebuie sa fie neaparat in bonusuri. Acorda zile de concediu in plus, ziua de nastere libera sau un program de lucru flexibil. De asemenea, cere-le opinia pentru decizii importante legate de business. Aceste modificari i-ar determina sa schimbe atitudinea si sa fie mai implicati la job.

In orice caz, felicitarile si recunoasterea publica face minuni. Asa ca daca esti manager, nu uita sa folosesti acest lucru in avantajul tau.

5. Asigura-te ca angajatii sunt fericiti

Un loc de munca stresant nu va da rezultate. Angajatii care lucreaza in mod constant in conditii extrem de stresante sunt mai putin productivi. In plus, acelasi timp, devin mai putin implicati si mai dedicati. Trebuie sa fie fericiti! Iar asta este simplu de schimbat. Poti aduce schimbari la nivel de cultura organizationala, prin care sa le arati ca sunt apreciati de companie: transforma compania intr-un deschisa comunicarii si dialogului, realizeaza sondaje de opinie intern, incurajeaza serbarea zilelor de nasterea, organizeaza evenimente interne (Secret Santa, aniversari anuale sau de sarbatori) si invita-i in teambuilding.

Nu mai ezita! Pune in practica sugestiile de mai sus si vei putea masura succesul mai repede si mai usor decat crezi. Partea buna este ca nu trebuie sa cheltuiesti mult. Doar sa alegi strategic.

Sursa foto: Shutterstock.com

, , , ,
Ti-a placut articolul? Da-l mai departe pe:
Solutii pentru
contabili
Solutii pentru
antreprenori
Recomandarile clientilor
Recomandarile noastre